Malatya Sarende'de 6 yıl önce deneme amacıyla karnabahar diken 63 yaşındaki çiftçi Dursun Tekin şimdiler de işlerini epey büyüttü.6 yıldır geçimini bu işten sağlayan Tekin hayal bile edemeyeceği yerlere geldi. Kendi imkanlarıyla geliştirdiği serasında organik üretim yapan Tekin'in hedefi ise işlerini daha fazla büyütmek.KENDİ İÇİN DİKTİ VATANDAŞ TALİP OLDUSerasındaki tüm ürünlerin organik olduğunu belirten Tekin, "Altı yıl önce seraların kenarına kendim için karnabahar diktim. Vatandaşlardan talepler gelmeye başlayınca ilk etapta 500 kök dikim yaptım. Daha sonra bu sayı üç binlere ulaştı. Hedefim 10 bin kök yetiştirmek. Darendeli genelde karnabaharı haşlıyor, fırında tavukla ya da sarımsaklı yoğurt ile tüketiliyor” dedi.Karnabaharın tanesini 20 liradan sattığını belirten Tekin, “Yıllardır seralarda yetiştirdiğim sebzelerle geçim sağlıyorum. İlk domates ve salatalık yetiştirerek bu işe başladım. Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor. Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik. Vatandaşlar organik ve pazarlardan daha ucuz olduğu için bizleri tercih ediyor. Bu durum bizi mutlu ediyor ve daha fazla ürün yetiştirmeye teşvik ediyor” şeklinde konuştu.
