Bolu’ya bağlı Kıbrıscık ile Seben ilçelerinin arasında yer alan Çeltikdere Köyü’nde 42 çiftçinin 325 dekara ektiği pirinçte, geleneksel yöntemlerle hasat yapılıyor. Ekim işlemleri Mayıs ayında yapılan pirinç, lezzetiyle dikkat çekiyor.Orak ve biçerdöver ile hasadı yapılan pirinç, temizlik işlemlerinden sonra tüketiciye ulaştırılıyor. Bu yıl kilosu 100 TL’den satılacak olan pirinç, Bolu kadar Ankara’dan da yoğun talep görüyor.1 BARDAĞINDAN 1 TENCERE PİLAV ÇIKIYOR48 yaşındaki Çiftçi Günner Aydın, pirinç yetiştirmenin zahmetli bir olduğunu söyleyerek, "Gübresiydi, ilacıydı, biçmesiydi... Otuyla da ayrıca uğraşıyoruz. Çeltiği biçmesi çok zor. Bu pirinç çok tatlı. Pilavını bir defa yediğinde başka pilav yemezsin. Bu pirinç bereketli. Bu pirinçten bir bardak pişirdiğin zaman bir tencere oluyor. Buna 'çömlek patlatan' diyorlar. Çok oluyor bu." Açıklamasını yaptı.
Gündem
29 Kasım 2023 - 22:20
Bolu'nun tescilli güzeli
Bolu’da yetişen coğrafi işaretli kıbrıscık pirincinde hasat başladı. Sabahın ilk saatlerinde tarlanın yolunu tutan işçiler, büyük emeklerle hasadı gerçekleştirdikten sonra satışa hazır hale getiriyor…
Gündem
29 Kasım 2023 - 22:20