Buca Belediyesi’nde maaşlarını alamayan işçilerin eylemleri sürerken, CHP’li Belediye Başkanı Görkem Duman’a partisinden gelen destek kamuoyunda tartışma yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil’in Duman’ı öperek tebrik etmesi dikkat çekti.
İzmir’in Buca ilçesinde belediye çalışanlarının aylardır ödenmeyen sosyal denge tazminatları nedeniyle başlattığı eylemler devam ederken, yaşanan bir gelişme kamuoyunda yankı uyandırdı. CHP’li Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a, partisinin üst düzey isimlerinden dikkat çeken bir destek geldi.
Eylemler Sürerken Destek Mesajı
Buca Belediyesi’nde görevli memurlar, ödenmeyen alacakları nedeniyle iş bırakma eylemi başlatmış ve protestolarını günlerdir sürdürüyor. Yaklaşık 300 memurun, kişi başı ortalama 250 bin lirayı bulan alacaklarının olduğu ifade ediliyor.
Çalışanlar, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek tepkilerini dile getirirken, belediye yönetimine yönelik eleştiriler artıyor.
“Aslan Gibi Çalışıyor” Sözleri Tartışma Yarattı
Bu süreçte Buca’da düzenlenen “Balkanlar’dan Buca’ya” etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Belediye Başkanı Görkem Duman hakkında “Aslan gibi çalışkan bir belediye başkanı” ifadelerini kullandı.
Tamaylıgil’in konuşmasının ardından Duman’ı alnından öperek tebrik etmesi, özellikle işçilerin eylemlerinin sürdüğü bir dönemde kamuoyunda geniş yankı buldu.
Geçmiş Tartışmalar Yeniden Gündemde
Öte yandan Başkan Duman, daha önce de belediye çalışanlarının maaş krizi sürerken yurt dışı tatili nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Yaşanan son gelişmeyle birlikte, belediye yönetimine yönelik tartışmalar yeniden alevlendi.
İşçiler Tepkili: “Artık Yeter”
Belediye çalışanları ise aylardır ödenmeyen haklarını talep etmeye devam ediyor. İsmini vermek istemeyen bir memur, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Artık yeter, hakkımız olanı istiyoruz” ifadelerini kullandı.







