• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Emlak Gayrimenkul
  • Politika
  • YEREL GÜNDEM
  • Sağlık
  • Spor
  • Astroloji
  • Günün Karesi Yaşam Kültür-Sanat Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:56
Motorine büyük indirim geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Büyük döviz vurgunu
Ekonomi
Yayınlanma: 18 Ocak 2024 - 16:30

Büyük döviz vurgunu

İzmir'de Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 11 Ocak'ta düzenlenen ve 4'ü gümrük memuru 6 kişinin tutuklandığı operasyona ilişkin soruşturma sürüyor...

Ekonomi
18 Ocak 2024 - 16:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyük döviz vurgunu
İzmir'de Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 11 Ocak'ta düzenlenen ve 4'ü gümrük memuru 6 kişinin tutuklandığı operasyona ilişkin soruşturma sürüyor.

Operasyon kapsamında söz konusu olan dövizlerin tutarı ise dikkat çekiyor.

MİLYAR DOLARLAR, MİLYON EUROLAR

Suç gelirlerinin aklanmasına yönelik soruşturmada 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunun usulsüz yollardan sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edilmesiyle ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.

ŞIRNAK'TAKİ İHBARLA BAŞLADI

Soruşturmanın, 1 Ocak 2024'te Şırnak'ta bir dış ticaret firması yetkilisinin "Şirketi adına 1,5 milyon dolar nakit beyannamesi doldurulduğunu ve bu belge hakkında bilgilerinin olmadığını" ihbar etmesi üzerine başladığı öğrenildi. 

Çeşme Gümrük Müdürlüğündeki nakit beyannamelerinin incelenmesi sonucu normalin çok üzerinde döviz girişi için beyanname doldurulduğu tespit edildi. 

SAKIZ ADASI'NDAN ÇEŞME'YE...

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada E.B. (49) ve dış ticaret uzmanı A.K'nin (44) 26-27 Aralık 2023 ile 1-4 Ocak 2024'te 4 kez Sakız Adası'ndan Çeşme'ye gümrükten giriş yaptıkları ve 119 şirket adına farklı para birimlerinden yüksek miktarda dövizi yurda sokmuş gibi göstermek üzere 210 nakit beyannamesi doldurdukları belirlendi. 
Şüphelilerin doldurduğu nakit formlarındaki bedelin 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronu olduğu tespit edildi. 

10 GÜNDE 4 KEZ GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMIŞLAR

Tutuklanan 2 şüphelinin ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri, formları kendilerinin doldurtmadığı, isimlerinin kullanıldığını öne sürdükleri öğrenildi.

Türkiye ve Almanya vatandaşlıkları bulunan ve İstanbul'da ikamet ettikleri tespit edilen şüphelilerin 10 gün içinde Sakız Adası'na 4 kez gitme nedenleriyle ilgili "balık tutma ve butik otel kurma" gibi gerekçeler öne sürdükleri öğrenildi. 

Adlarına nakit beyannamesi doldurulan 119 şirketin lojistik, inşaat, madencilik, petrol, gıda ve tekstil alanında kayıtlarının bulunduğu, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) söz konusu şirketlerin faal olup olmadığı, ticari gelirleri ve dış ticaretleriyle ilgili incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

SAHTE MİT KİMLİĞİ YAKALANDI

Öte yandan operasyon kapsamında tutuklanan Çeşme Gümrük Müdürlüğünde görevli memurlar A.Ş, O.E.A, E.S. ve E.O'nun da nakit beyannamesi ve döviz girişiyle ilgili rutin denetim ve kontrolleri yapmadıkları öne sürülerek, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve bilişim sistemlerine girme suçlamasıyla tutuklandıkları belirtildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 1'i F serisi olmak üzere 4 adet farklı seri numaraları bulunan 1 ABD doları, sahte MİT kimliği, çok sayıda ziynet eşyası ve dijital materyal ele geçirildi. MASAK'ın bu şüphelilerin hesapları üzerinde de inceleme yürüttüğü belirtildi. 

Tahmini okuma suresi: 3 dakika.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Motorine büyük indirim geliyor
Motorine büyük indirim geliyor
Memur Emeklilerinin Zam Farkı İçin Ödeme Günü Açıklandı
Memur Emeklilerinin Zam Farkı İçin Ödeme Günü Açıklandı
Trump'tan F-35'lerle İlgili Sürpriz Açıklama
Trump'tan F-35'lerle İlgili Sürpriz Açıklama
Bakan Işıkhan'dan En Düşük Emekli Maaşı İçin Net Mesaj
Bakan Işıkhan'dan En Düşük Emekli Maaşı İçin Net Mesaj
Son Haberler
264 eski milletvekili istifa ederek Yeni Parti’ye destek açıkladı
264 eski milletvekili istifa ederek Yeni Parti’ye destek açıkladı
CHP’nin kurultay dosyasında Yargıtay aşaması başladı
CHP’nin kurultay dosyasında Yargıtay aşaması başladı
Ahbap soruşturması genişliyor
Ahbap soruşturması genişliyor
Motorine büyük indirim geliyor
Motorine büyük indirim geliyor
Grup Başkanlığı’na Faik Öztrak seçildi
Grup Başkanlığı’na Faik Öztrak seçildi
ATM'lerin elektrik faturası kabarık çıktı
ATM'lerin elektrik faturası kabarık çıktı

Ana Sayfa
Gündem
Magazin
Ekonomi
Emlak Gayrimenkul
Politika
YEREL GÜNDEM
Sağlık
Spor
Astroloji
Günün Karesi
Yaşam
Kültür-Sanat
Teknoloji
Eğitim
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.