Mustafa Emlik işlediği cinayet nedeniyle 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.Ancak infaz indirimi ve iyi hâl uygulamalarıyla kapalı cezaevinde kalacağı süre 5 yıl 9 ay 18 güne kadar düştü.
Açık Cezaevine Geçiş İçin Serbest Bırakıldı!27 Haziran 2025’te, Çanakkale Açık Cezaevi’ne kendi isteğiyle teslim olması için geçici olarak serbest bırakıldı.Kanunen 48 saat içinde cezaevine teslim olması gerekiyordu.
Teslim Olmadı, Kayboldu!Emlik, 29 Haziran 2025’te teslim olmadı ve firar etti.O tarihten bu yana aranıyor fakat bulunamıyor.
“Bu Kadarına da Pes!”
İki kişiyi öldürüp yedi kişiyi yaralayan bir hükümlünün, açık cezaevine teslim olması için dışarı bırakılması ve ardından kolayca firar ederek yıllardır bulunamaması, kamuoyunda “infaz sistemi alarm veriyor” yorumlarına yol açtı.Olay, infaz indirimleri, cezaevi geçiş süreçleri ve denetim mekanizmalarının yeniden tartışılmasına neden oldu.





