Arı'nın paylaşımına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisi hakkında yürüttüğü soruşturmada, habercilik faaliyeti kapsamında ve toplumu bilgilendirme amacıyla yazıldığı gerekçesiyle dava açmama (takipsizlik) kararı verdi.Ancak aynı haber için, yaklaşık bir ay sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine karşı 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı öğrenildi.Bu çelişkili duruma isyan eden İsmail Arı, sosyal medya paylaşımında, "İsterseniz beni idam etmeyi falan da düşünün artık" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.Yaşanan bu gelişme, habercilik faaliyeti ile suç unsuru arasındaki sınırın değerlendirilmesi ve farklı savcılık birimlerinin aynı konuda farklı hukuki yorumlara varması nedeniyle tartışma yarattı. Gazetecilik mesleğinin icrasına yönelik endişeleri artıran olayla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
Gündem
Yayınlanma: 06 Aralık 2025 - 16:35
Gazeteci İsmail Arı'dan Sert Tepki: "Aynı Haber İçin Ankara Takipsizlik, İstanbul 9 Yıl Hapis İstedi – İsterseniz İdam Edin"
Gazeteci İsmail Arı, aynı haber dosyası hakkında iki farklı Cumhuriyet Başsavcılığının birbirine taban tabana zıt kararlar almasını sosyal medyadan sert bir dille eleştirdi.
Gündem
06 Aralık 2025 - 16:35













