• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Emlak Gayrimenkul
  • Politika
  • YEREL GÜNDEM
  • Sağlık
  • Spor
  • Astroloji
  • Günün Karesi Yaşam Kültür-Sanat Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:56
Motorine büyük indirim geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. İYİ Parti'den kurultay açıklaması
Politika
Yayınlanma: 25 Nisan 2024 - 22:55

İYİ Parti'den kurultay açıklaması

İYİ Parti Kurultay Organizasyon Komitesi, 5. Olağanüstü Kurultaya ait delege listelerinin Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulunda askıya çıkarıldığını, adaylarla paylaşıldığını ve yapılan itirazlar sonucu "organize usulsüzlük yapıldığına dair" iddiaların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını duyurdu.

Politika
25 Nisan 2024 - 22:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İYİ Parti'den kurultay açıklaması
Kurultay Organizasyon Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın 27 Nisan'da ATO Congresium'da yapılacağı anımsatıldı. 

Kurultaya ilişkin hazırlıkların oluşturulan komisyonca büyük bir titizlikle sürdürüldüğü belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı: 

"Kongre takvimi doğrultusunda delege listeleri, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulunda askıya çıkarılmış, adaylarla paylaşılmış ve yapılan itirazlar sonucu 'organize usulsüzlük yapıldığına dair' iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Şöyle ki 1302 delege içerisinde Genel Merkezimizin yaptığı itirazlar sonucu 12 delege, Sayın Koray Aydın'ı temsilen yapılan itiraz sonucu 1 delege, bireysel başvurular sonucu ise 3 delege olmak üzere yalnızca toplam 16 delegenin bilgilerinde sehven yapılmış hatalar düzeltilmiştir. Sayın Mehmet Tolga Akalın'ı temsilen yapılan itiraz ise ilçe seçim kurulunca delil yokluğu gerekçesiyle reddedilmiş ve delege listesi kesinleşmiştir." 

BÜTÜN ADAYLARIN TEMSİLCİLERİNİN KATILIMIYLA TOPLANTI YAPILDI 

Açıklamada, ATO Congresium'un toplantı salonu dışında kalan fuar alanında 26 Nisan-5 Mayıs arasında Ankara Kitap Fuarı'nın düzenleneceğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: 

"Kongre salonu ve dışındaki alanın kullanımı konusunda kongrenin güvenliğinden sorumlu kolluk yetkililerinin daveti üzerine kendileriyle görüşülmüş ve akabinde 24 Nisan'da Genel Merkezimizde bütün adaylarımızın temsilcilerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İYİ Parti'nin 500 binden fazla üyesi, yüz binlerce gönüllüsü ve milyonlarca seçmeni bulunmaktadır. Kongremizde bütün üye ve gönüllülerimizi bir araya getirmek en büyük arzumuzdur. Ancak kongrenin yapılacağı salon 3 bin kişi kapasitesine sahiptir. Oy kullanacak 1302 delegemiz, adaylarımızın temsilcileri, basın mensupları, sandıklarda görev yapacak üye ve müşahitler ile görevliler salon kapasitesinin büyük kısmını doldurmaktadır. Kongre kapasitesinin üzerinde katılım olması halinde pek çok üyemiz ve gönüllümüzün dışarıda kalacağı, fuar alanının da doluluğu sebebiyle mağduriyet yaşayacağı öngörülmüştür." 

KURULTAY, SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN CANLI YAYINLANACAK 

Kurultay Organizasyon Komitesi, açıklamasında, şu bilgilere yer verdi: 

"Sayılan nedenlerle delege olmayan 624 il ve ilçe başkanımız, 31 belediye başkanımız ve önceki dönem 25 milletvekilimizin illerimizi ve teşkilatımızı temsilen kongremize davet edilmesi, kapasite kısıtı nedeniyle salona giremeyen partililer için dışarıya LED ekran kurulup kongrenin bu ekranlardan ve partimizin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanması toplantıda açıklanmış olup, adayların oy pusulalarının rengi ve sandıklarda müşahit bulundurmaları gibi hususlar karara bağlanmıştır. Bahsi geçen hususların yanı sıra, bütün temsilcilerin kongrenin işleyişine yönelik önerileri kabul görmüştür. Kongremizin medeni ve demokratik koşullarda gerçekleştirilmesi sürecine önerileriyle katkıda bulunan bütün adaylarımıza ve temsilcilerine teşekkür ederiz." 

"HİÇBİR DIŞ GÜÇ İYİ PARTİ'YE SİYASETEN ROL DAĞITAMAMIŞTIR" 

İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana demokrasiyi en üst düzeyde uyguladığı ve her hususta istişareyle alınan kararlar doğrultusunda hareket ettiği belirtilerek, şöyle denildi: 

"Ne yazık ki usulünce askıya çıkıp kesinleştirilen delege listeleriyle kongre davetlilerinin açıklanan gerekçelerle sınırlı tutulması hususları basında ve sosyal medyada çarpıtılarak konu başka mecralara çekilmiştir. Öyle ki kongre sürecimize dışarıdan müdahale olduğu gibi haksız ve mesnetsiz ithamlar gündeme getirilmektedir. İYİ Parti, bugüne kadar hiçbir makam, merci, kurum veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmemiştir, etmez. Mesnetsiz iddia ve ithamlar demokrasiyi en üst düzeyde işletme prensibimize gölge düşürememiştir, düşüremez. İktidar yolculuğumuzu, ülkemizi en iyi şekilde yönetme hedefimizi kimse engelleyememiştir, engelleyemez. Hiçbir dış güç İYİ Parti'ye siyaseten rol dağıtamamıştır, dağıtamaz. Aksi iddia ve ithamlar, kongrede oy kullanmak suretiyle partimizin geleceğine dair karar verecek olan kıymetli delegelerimizi, genel başkan adaylarımızı ve kuruluşumuzdan itibaren siyasi mücadelemizde yer alan her bir İYİ Parti neferini zan altında bırakmaktadır." 

# iyi parti# kurultay# açıklama
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti ile CHP Arasındaki Fark 2 Puanın Altına İndi
AK Parti ile CHP Arasındaki Fark 2 Puanın Altına İndi
8 İl Başkanı Daha Değiştirildi
8 İl Başkanı Daha Değiştirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Gazeteciye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Gazeteciye
Ekrem İmamoğlu Diploma Davasında Kritik Duruşma Gerçekleşti
Ekrem İmamoğlu Diploma Davasında Kritik Duruşma Gerçekleşti
Son Haberler
Bornova Yeni Parti’ye Geçti
Bornova Yeni Parti’ye Geçti
Husiler 3 Suudi petrol tankerini hedef aldıklarını açıkladı
Husiler 3 Suudi petrol tankerini hedef aldıklarını açıkladı
Brent yeniden 90 dolar bandına indi
Brent yeniden 90 dolar bandına indi
e-Devlet’te mutlaka kontrol edin: Adınıza kayıtlı hat, araç, taşınmaz ve şirket bilgileri tek ekranda
e-Devlet’te mutlaka kontrol edin: Adınıza kayıtlı hat, araç, taşınmaz...
264 eski milletvekili istifa ederek Yeni Parti’ye destek açıkladı
264 eski milletvekili istifa ederek Yeni Parti’ye destek açıkladı
1 polis şehit oldu
1 polis şehit oldu

Ana Sayfa
Gündem
Magazin
Ekonomi
Emlak Gayrimenkul
Politika
YEREL GÜNDEM
Sağlık
Spor
Astroloji
Günün Karesi
Yaşam
Kültür-Sanat
Teknoloji
Eğitim
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.