Mamak Belediyesi, Dünya Orman Haftası kapsamında Üreğil Millet Bahçesi’nde anlamlı bir ağaç dikme etkinliği düzenledi. Etkinlikte öğrenciler, doğaya katkı sunmak ve çevre bilinci kazanmak amacıyla fidanları toprakla buluşturdu.
Programa Mutlu Kalpler Anaokulu ve Vehbi Dinçerler Ortaokulu’ndan toplam 150 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdikleri etkinlikte hem doğayla iç içe vakit geçirdi hem de çevreye duyarlılık konusunda farkındalık kazandı.
Etkinliğe katılan Veli Gündüz Şahin, konuşmasında çocukların ve öğrencilerin en büyük değer olduğunu vurguladı. Şahin, doğayı ve ağaçları korumanın gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu ifade ederek eğitimcilere de teşekkür etti.
“Ormanlarımız Nefestir, Hayattır” sözleriyle doğanın önemine dikkat çeken Şahin, çevre bilincinin artırılmasının büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti. Ormanların yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade eden Şahin, “Çocuklara bırakacağımız en değerli miras, yeşil ve temiz bir çevredir” dedi.
Bir ağacı korumanın bir şehri korumak anlamına geldiğini söyleyen Şahin, Mamak’ta yeşil alanların artırılması ve doğanın korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü dile getirdi.
Konuşmasında çocuklara müjde de veren Veli Gündüz Şahin, Üreğil Millet Bahçesi içerisinde yapımı süren hayvanat bahçesinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Proje kapsamında Ankara’nın en büyük evcil hayvanat bahçelerinden birinin hizmete gireceğini belirten Şahin, alanın aynı zamanda geniş bir mesire alanı olarak da kullanılacağını ifade etti.
Mamak Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları doğrultusunda doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.






