Manisa Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sahada aktif görev yapan ekipler, olası su baskınlarını önlemek amacıyla kritik noktalarda sürekli kontrol gerçekleştiriyor.
Yağışın başladığı ilk andan itibaren araç ve personeliyle sahaya çıkan ekipler, özellikle su baskını riski bulunan bölgelerde önleyici tedbirler aldı. Dereler, kanalizasyon hatları ve yağmur suyu tahliye sistemleri düzenli olarak kontrol edilirken, su akışını engelleyebilecek unsurlar temizlenerek hatların açık kalması sağlandı. Vatandaşlardan gelen ihbarlara da hızlı şekilde müdahale edildi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığını vurguladı. Dutlulu, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkânların seferber edildiğini ifade etti.
Başkan Dutlulu açıklamasında, dere ve kanallarda temizlik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, suyun tahliyesinde herhangi bir aksama yaşanmaması için tüm teknik kapasitenin kullanıldığını belirtti.
Yetkililer, yağışların etkisini kaybedene kadar saha çalışmalarının devam edeceğini bildirirken, vatandaşların taleplerinin öncelikli olarak değerlendirileceğini ifade etti. Vatandaşların bildirimlerini Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal medya kanalları, ALO 185 Çağrı Merkezi, ALO 153 Çözüm Merkezi ve 444 99 45 numaralı WhatsApp hattı üzerinden iletebileceği belirtildi.









