Ahmet Aras, yerel yönetimlerin demokrasi üzerindeki etkisinin ele alınacağı uluslararası bir programa katılmak üzere Barselona’ya gidiyor. “Yerelden Yükselen İlerici Güç: Demokrasinin İlk Hattı” başlığıyla düzenlenecek etkinlik, 18 Nisan’da gerçekleştirilecek.
Küresel İlerici Hareket ve PES Group iş birliğiyle düzenlenen buluşmada, Avrupa ve Amerika kıtasından çok sayıda yerel yönetim temsilcisi bir araya gelecek. Programda şehirlerin demokratik değerlerin güçlendirilmesindeki rolü ve “ilerici şehirler sonuç üretir” yaklaşımı ön plana çıkacak.
Etkinlikte Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, Buenos Aires Valisi Axel Kicillof ve Toronto Belediye Meclis Üyesi Alejandra Bravo gibi isimler de yer alacak. Ayrıca Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı Kata Tüttő ve New York Belediyesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Komiseri Ana Maria Archila de programa katılım sağlayacak.
Gündemde erişilebilir konut politikaları, ulaşım ve altyapı hizmetleri, kamusal hizmetlerin geliştirilmesi ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren yerel uygulamalar gibi başlıklar bulunuyor. Etkinlikte ayrıca aşırı sağın ayrıştırıcı söylemlerine karşı kapsayıcı şehir modelleri de tartışılacak.
Ahmet Aras, yerel yönetimlerin demokrasi açısından kritik bir rol üstlendiğini belirterek, şehirlerin vatandaşın günlük yaşamına en yakın yönetim birimleri olduğunu ve sorunlara en hızlı çözüm üreten yapılar olarak öne çıktığını ifade etti.
Aras, yerel yönetimlerin yalnızca hizmet üreten kurumlar olmadığını, aynı zamanda adalet, eşitlik ve katılımcılığın hayata geçtiği alanlar olduğunu vurguladı. Şehirlerde üretilen çözümlerin sadece yerel değil, küresel ölçekte daha adil ve kapsayıcı bir dünya inşasına katkı sunduğunu dile getirdi.
Barselona’daki buluşmanın bu açıdan önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Aras, farklı ülkelerden temsilcilerle deneyim paylaşımı yaparak ortak aklı büyüteceklerini ve yerelden yükselen dayanışmanın demokrasiyi güçlendiren küresel bir harekete dönüşeceğine inandığını söyledi.









