• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Emlak Gayrimenkul
  • Politika
  • YEREL GÜNDEM
  • Sağlık
  • Spor
  • Astroloji
  • Günün Karesi Yaşam Kültür-Sanat Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
21:14
BAYRAM TATİLİ UZATILDI: 9 GÜNLÜK İZİN KARARI AÇIKLANDI!
12:05
Nisan Enflasyon Oranı Belli Oldu!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Tayyar'dan Enflasyon Eleştirisi: 'Toplum Bunalımda, Ufukta Sandık Var'"
Gündem
Yayınlanma: 04 Mayıs 2026 - 20:55

"Tayyar'dan Enflasyon Eleştirisi: 'Toplum Bunalımda, Ufukta Sandık Var'"

Gazeteci ve siyasetçi Şamil Tayyar, Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Gündem
04 Mayıs 2026 - 20:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Tayyar’dan Enflasyon Eleştirisi: ‘Toplum Bunalımda, Ufukta Sandık Var’”

Gazeteci ve siyasetçi Şamil Tayyar, Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tayyar, mevcut ekonomik tablonun yalnızca küresel gelişmelerle açıklanamayacağını belirterek, son 3 yılda uygulanan politikaların belirleyici olduğunu ifade etti.

Türkiye’de Nisan ayı enflasyonunun yüzde 4,18 olarak açıklanmasıyla birlikte yıllık enflasyonun yüzde 32,37 seviyesine ulaştığını hatırlatan Tayyar, özellikle son dönemde gündemde olan ABD–İsrail–İran geriliminin enerji fiyatları üzerinden sınırlı bir etki yarattığını savundu. Tayyar, savaşın petrol ve doğalgaz fiyatlarını yukarı çekmesinin kaçınılmaz olduğunu kabul etmekle birlikte, mevcut enflasyon tablosunda bu etkinin oldukça düşük kaldığını dile getirdi.

“Mevcut enflasyon tablosu son 3 yılın ürünüdür” diyen Tayyar, ekonomide yaşanan sorunların temelinde iç dinamiklerin yattığını vurguladı. Küresel şokların her zaman olabileceğini belirten Tayyar, bu tür gelişmelere karşı ülkelerin hazırlıklı olması gerektiğini ifade ederek, mevcut ekonomi yönetiminin değişen koşullara uygun bir strateji geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomideki yaklaşımın güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Tayyar, “Dinamikler değiştiği halde eski oyun planında ısrar ederseniz yarı yolda kalırsınız” sözleriyle mevcut politikaların sürdürülebilirliğini sorguladı.

Tayyar ayrıca, Hakan Aran’ın İran merkezli gelişmeler sonrası enflasyonla mücadele programına ara verilmesi gerektiği yönündeki açıklamasına da destek verdi. Bu görüşün sahadaki ekonomik verilerle örtüştüğünü belirten Tayyar, her yeni verinin bu öngörüyü güçlendirdiğini ifade etti.

Ekonomi politikalarına yönelik en sert eleştirilerini ise toplumun içinde bulunduğu durum üzerinden dile getiren Tayyar, uzun süreli sıkılaştırma politikalarının sürdürülebilir olmadığını söyledi. “3 yıllık sıkılaştırma politikası olmaz” diyen Tayyar, vatandaşın artan hayat pahalılığı karşısında ciddi bir geçim sıkıntısı yaşadığını vurguladı.

Toplumdaki ekonomik baskının arttığını belirten Tayyar, “Toplum bunalımda, ortalık yangın yeri” ifadeleriyle mevcut durumu özetledi. Bu süreçte yalnızca vergi politikalarına odaklanılmasının yeterli olmayacağını savunan Tayyar, refahın toplumun geneline yayılması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamasının en dikkat çeken bölümünde ise siyasi bir mesaj veren Tayyar, “Artık vergiyi değil refahı tabana yaymalı, vakit geldi, geçiyor. Bir de ufukta sandık var” sözleriyle hem ekonomi yönetimine hem de siyasi sürece dair önemli bir işaret verdi.

Tayyar’ın bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, birçok kullanıcı tarafından destek mesajları paylaşıldı. Özellikle “ufukta sandık var” ifadesi, yaklaşan seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

2026/05/12118956821777917369.png
# şamil tayyar
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ UZATILDI: 9 GÜNLÜK İZİN KARARI AÇIKLANDI!
BAYRAM TATİLİ UZATILDI: 9 GÜNLÜK İZİN KARARI AÇIKLANDI!
Bosch Anneler Günü Reklamı Neden Yayından Kaldırıldı?
Bosch Anneler Günü Reklamı Neden Yayından Kaldırıldı?
Mecidiyeköy'de 1 Mayıs Gerilimi
Mecidiyeköy'de 1 Mayıs Gerilimi
AKŞENER YENİDEN SAHADA: Vakıf Kuruldu, Hedef Hem Sosyal Projeler Hem Politika Üretimi
AKŞENER YENİDEN SAHADA: Vakıf Kuruldu, Hedef Hem Sosyal Projeler Hem Politika Üretimi
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonda Rüzgara Karşı Yürüyoruz, Geri Adım Yok!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Enflasyonda Rüzgara Karşı Yürüyoruz,...
SANCHEZ’TEN ÖZGÜR ÖZEL’E ÇİFTE RET!
SANCHEZ’TEN ÖZGÜR ÖZEL’E ÇİFTE RET!
VARANK’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ: “CHP’NİN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL”
VARANK’TAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ: “CHP’NİN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL”
BAYRAM TATİLİ UZATILDI: 9 GÜNLÜK İZİN KARARI AÇIKLANDI!
BAYRAM TATİLİ UZATILDI: 9 GÜNLÜK İZİN KARARI AÇIKLANDI!
İfade Krizi: Milyonluk Para Trafiği ve Çelişkiler Dosyada
İfade Krizi: Milyonluk Para Trafiği ve Çelişkiler Dosyada
İfade Krizi: Milyonluk Para Trafiği ve Çelişkiler Dosyada
İfade Krizi: Milyonluk Para Trafiği ve Çelişkiler Dosyada

Ana Sayfa
Gündem
Magazin
Ekonomi
Emlak Gayrimenkul
Politika
YEREL GÜNDEM
Sağlık
Spor
Astroloji
Günün Karesi
Yaşam
Kültür-Sanat
Teknoloji
Eğitim
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.