İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 23 yıl boyunca turizm işletmeciliği yapan Salim Tufan, üç yıl önce memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine dönerek yeni bir girişime imza attı. Devletten aldığı destekle kurutma tesisi açan Tufan, burada 23 çeşit meyve kurusu üretiyor.Özellikle bölgeye has susuz olarak yetişen hıdıroz karpuzundan ürettiği doğal cips, yılın 12 ayı tüketilebiliyor. Ürün, İngiltere, Fransa ve Hollanda’ya ihraç edilerek Tunceli’nin lezzetini uluslararası pazara taşıyor.Tufan, hem yöresel tarımı desteklemeyi hem de Türkiye’nin doğal ürünlerini dünya sofralarına ulaştırmayı hedefliyor.
Ekonomi
Yayınlanma: 15 Ağustos 2025 - 11:52
Tunceli'den Dünyaya: Karpuzdan Doğal Cips İhracatı
İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 23 yıl boyunca turizm işletmeciliği yapan Salim Tufan, üç yıl önce memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine dönerek yeni bir girişime imza attı. Devletten aldığı destekle kurutma tesisi açan Tufan, burada 23 çeşit meyve kurusu üretiyor.
Ekonomi
15 Ağustos 2025 - 11:52
İlginizi Çekebilir









