• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Emlak Gayrimenkul
  • Politika
  • YEREL GÜNDEM
  • Sağlık
  • Spor
  • Astroloji
  • Günün Karesi Yaşam Kültür-Sanat Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
17:57
Keşan'da Yangın!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL GÜNDEM
  3. Ünlü İsimlerden SMA ve DMD Hastası Çocuklar İçin Anlamlı Destek: Muratpaşa'da "Bir Nefes, Bir Gelecek" Dayanışma Gecesi
YEREL GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Haziran 2025 - 21:32

Ünlü İsimlerden SMA ve DMD Hastası Çocuklar İçin Anlamlı Destek: Muratpaşa'da "Bir Nefes, Bir Gelecek" Dayanışma Gecesi

Muratpaşa Belediyesi, SMA ve DMD hastası çocuklar yararına düzenlediği "Bir Nefes, Bir Gelecek" isimli etkinlikle insanlığı, vicdanı ve dayanışmayı harekete geçiriyor.

YEREL GÜNDEM
30 Haziran 2025 - 21:32
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ünlü İsimlerden SMA ve DMD Hastası Çocuklar İçin Anlamlı Destek: Muratpaşa'da
Muratpaşa Belediyesi, SMA ve DMD hastası çocuklar yararına düzenlediği "Bir Nefes, Bir Gelecek" isimli etkinlikle insanlığı, vicdanı ve dayanışmayı harekete geçiriyor. Sosyal güvenlik desteği dışında kalan altı çocuğun tedavi masraflarına katkı sağlamak amacıyla organize edilen gece, 29 Haziran Pazar günü Yalım Park’ta gerçekleştirilecek.

Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray, etkinliğe güneş gözlüğü ve fularını bağışlayarak destek verdi. Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sabahat Akkiraz ise bir şalını açık artırmaya sunulmak üzere bağışladı. Ayrıca sanat ve edebiyat dünyasından birçok değerli isim de kampanyaya katkıda bulundu. Tolga Çandar imzalı bir CD’si ve kravatıyla destek verirken, şairler Ahmet Telli, Şükrü Erbaş ve Ferruh Tunç imzalı kitaplarını müzayedeye gönderdi. Ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun bir tablosu ile sanat yazarı İbrahim Karaoğlu tarafından bağışlanan Hayati Misman’a ait eserler de açık artırmada yer alacak.

Gecenin programı, saat 18.30’da antika ve hatıra eşyalarının yer aldığı müzayede ile başlayacak. Saat 20.30’da ise VoSahne konseriyle etkinlik devam edecek. Müzayede ve diğer bağışlardan elde edilecek tüm gelir, valilik onaylı kampanyalar kapsamında, SMA ve DMD hastası çocukların tedavi giderlerine aktarılacak.

Destek Çağrısı Altı Çocuk İçin

Etkinlikten elde edilecek gelir, altı çocuğun tedavisi için umut olacak. Henüz 6 aylık olan Atlas Ege Sevinç, SMA Tip-1 hastası. Meltem ve Halil Sevinç çiftinin bebeği Atlas Ege’ye hastalığı, henüz 9 günlükken teşhis kondu. DMD hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Ege Maltepe ise 8 yıldır tedavi görüyor ve en büyük hayali yürüyebilmek, bisiklet sürebilmek.

9 yaşındaki Kerem Yapıcı, 3 yaşındayken yapılan bir kan tahliliyle DMD hastası olduğunu öğrendi. Umudu, sadece yurt dışında mümkün olan gen tedavisi. 6 yaşındaki Kuzey Talipoğlu ise henüz 1 yaşında kas eriten bu hastalıkla tanıştı ve zamanla kas gücünü kaybediyor. Taha Miraç Kevkir, Kevkir ailesinin 4 yaşındaki ikizlerinden biri olarak DMD hastalığıyla mücadele ediyor. Hazar Aşur ise daha doğar doğmaz, topuk kanı testi sonucunda SMA teşhisi aldı. Hazar bebek henüz yürüyemeden ve konuşamadan bu zorlu yolculuğa başladı.

Adalya Vakfı İş Birliğiyle Umut Olunacak

Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Adalya Vakfı iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Gecede, müzayededen elde edilecek gelirin yanı sıra Adalya Vakfı’na doğrudan bağışta bulunmak da mümkün olacak. Katılımcılar, antika ve hatıra eşyalarının açık artırmasına katılarak veya bireysel bağış yaparak bu anlamlı dayanışmanın parçası olabilecek.

Toplanan tüm gelir, Adalya Vakfı tarafından etkinlikte ismi geçen altı çocuğa eşit şekilde aktarılacak. SMA ve DMD hastası çocukların tedavi süreçlerinde umut olacak bu anlamlı gece, Muratpaşa Belediyesi’nin insan odaklı sosyal projelerine bir yenisini daha eklemiş olacak.
 

2025/06/6705939341751308403.png
2025/06/825392691751308401.png
2025/06/2878555361751308403.png
2025/06/20872963951751308402.png
# muratpaşa belediyesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya’da Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Antalya’da Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Filosunu Güçlendirdi: 24 Yeni Araç Hizmete Alındı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Filosunu Güçlendirdi: 24 Yeni Araç Hizmete Alındı
Tekirdağ’da Gençler Dijital Geleceğe Hazırlanıyor
Tekirdağ’da Gençler Dijital Geleceğe Hazırlanıyor
Muratpaşa’da Kadın Kooperatiflerinden Ekonomiye Güçlü Katkı
Muratpaşa’da Kadın Kooperatiflerinden Ekonomiye Güçlü Katkı
Son Haberler
12 Şehit Unutulmadı
12 Şehit Unutulmadı
Fenerbahçe’ye Sponsor Olması Beklenen Hamdi Ulukaya’nın Eski Tweetleri Gündemde
Fenerbahçe’ye Sponsor Olması Beklenen Hamdi Ulukaya’nın Eski Tweetleri...
Beşiktaş'tan Orkun Kökçü Hamlesi: 25 Milyon Euro'luk Transfer Planı
Beşiktaş'tan Orkun Kökçü Hamlesi: 25 Milyon Euro'luk Transfer Planı
Mansur Yavaş: “Türkiye’nin Lübnanlaşmasına İzin Vermeyeceğiz”
Mansur Yavaş: “Türkiye’nin Lübnanlaşmasına İzin Vermeyeceğiz”
PKK’lılar Emniyeti Etiketleyerek Türk Milliyetçilerini Şikayet Etmeye Başladı
PKK’lılar Emniyeti Etiketleyerek Türk Milliyetçilerini Şikayet Etmeye...
Bandırma’da Mezuniyet Coşkusu: Başkan Mirza’dan Gençlere Anlamlı Mesaj
Bandırma’da Mezuniyet Coşkusu: Başkan Mirza’dan Gençlere Anlamlı Mesaj

Ana Sayfa
Gündem
Magazin
Ekonomi
Emlak Gayrimenkul
Politika
YEREL GÜNDEM
Sağlık
Spor
Astroloji
Günün Karesi
Yaşam
Kültür-Sanat
Teknoloji
Eğitim
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.