• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Emlak Gayrimenkul
  • Politika
  • YEREL GÜNDEM
  • Sağlık
  • Spor
  • Astroloji
  • Günün Karesi Yaşam Kültür-Sanat Teknoloji Eğitim Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:56
Motorine büyük indirim geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL GÜNDEM
  3. Bülent Ecevit'in Gençlik Yıllarını Anlatan Mektuplar Küçükçekmece'de Sergileniyor
YEREL GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Mayıs 2024 - 11:44

Bülent Ecevit'in Gençlik Yıllarını Anlatan Mektuplar Küçükçekmece'de Sergileniyor

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Türk siyasetinin Karaoğlan’ı Bülent Ecevit'in kendi el yazısıyla yazdığı mektuplardan oluşan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

YEREL GÜNDEM
28 Mayıs 2024 - 11:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bülent Ecevit'in Gençlik Yıllarını Anlatan Mektuplar Küçükçekmece'de Sergileniyor
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Türk siyasetinin Karaoğlan’ı Bülent Ecevit'in kendi el yazısıyla yazdığı mektuplardan oluşan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Bülent Ecevit’ten Tunç Yalman’a Mektuplar’ başlıklı sergide; Yayıncı Alper Çeker’in koleksiyonundan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 16. Başbakanı, Gazeteci, Şair ve Yazar Bülent Ecevit'in çocukluk arkadaşı Tunç Yalman’la hayatından kesitleri paylaştığı mektuplar yer alıyor.

Ecevit'in gençlik yıllarından dini düşüncelerine, siyasi görüşünden eşi Rahşan Ecevit’le olan ilişkisine kadar tüm bilinmeyenlerini anlattığı mektuplardan oluşan sergi, CKSM’de yer alan İmzalı Müze’de eylül ayına kadar ziyaretçiler için açık kalacak.

Sergide bulunan mektuplar, Ecevit'in gençlik yıllarını anlattığı tek belge olduğu için tarihe ışık tutuyor.

Alper Çeker: Bülent Ecevit’in anılarına dair tek belge bu mektuplar
Sergiyi, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ile birlikte gezerek bilgi veren Alper Çeker, ‘’Bülent Ecevit, Robert Koleji’nde Tunç Yalman’la sınıf arkadaşıymış.

Ecevit okul bittikten sonra Ankara’ya dönmüş ve Tunç Yalman’la arkadaşlıkları birkaç yıl boyunca birbirlerine gönderdikleri mektuplarla devam etmiş. Daha sonra Ecevit Rahşan Hanım ile evlenip yurtdışına gidince mektuplar kesilmiş. Tunç Yalman öldükten sonra bir şekilde kütüphanesi satıldı ve mektuplar benim elime ulaştı.

Bir yayın şirketiyle görüştüm ve bu mektuplar kitap olarak yayınlandı. Şimdi de Küçükçekmece Belediyesi’nin desteği üzerine mektupları sergi haline getirdik. Bu mektupların en büyük önemi Bülent Ecevit anılarını hiç yazmadı.  Sadece birkaç gazeteye verdiği röportaj var. Onlar da genellikle siyasi ve kendine yönelik yapılan eleştirilere cevaplar şeklinde ’’ dedi.

‘’Rahşan Hanım ile evlenebilmek için üniversiteye gitmiyor’’
Alper Çeker, ‘’Mektuplardan anlaşıldığı kadarıyla Ecevit’in o yıllarda siyasetle bir ilişkisi yok. Sanatla uğraşmak istiyor, şiir ve piyesler yazıyor. Tek hayali ise edebiyatçı olmak.

Ancak maddi durumu el vermiyor. Parası olmadığı için Rahşan Hanım ile evlenemiyor. Bu yüzden üniversiteye kabul edilmesine rağmen eğitim hayatını bırakıyor ve çevirmen olarak Dışişleri Bakanlığı’nda işe başlıyor. Yani düzenli bir gelir elde edip Rahşan Hanım’la evlenebilmek için iş hayatına atılıyor’’ diye konuştu.

19 yaşında bir çocuğun en samimi duygularına tanık olacaksınız
Mektuplarda 19 yaşında bir çocuğun en samimi duygularının yer aldığını söyleyen Çeker, ’Anlattıklarına göre Bülent Ecevit’in mistik dini görüşleri var ve dini açıdan çok inançlı birisi.

Oysa Ecevit’in dini görüşüne bugüne kadar sadece birkaç makalede yer verildi ancak bunların da içi boş. Ayrıca Ecevit bu mektupların günün birinde başkaları tarafından okunacağını düşünmediğinden ve özel olarak arkadaşıyla düşüncelerini paylaştığından çok samimi bir dille yazmış. Küçükçekmece Belediyesi’ne sergiye verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim’’ dedi.

2024/05/20754506491716885961.jpg
2024/05/18606588871716885959.jpg
2024/05/12904428861716885962.jpg
2024/05/19915905911716885960.jpg
2024/05/8597006401716885959.jpg
# küçükçekmece belediyesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adana Otogarı’ndaki Dönüşüm Projesine Kamulaştırma İtirazı: Esnaf Gerçek Değerini İstiyor
Adana Otogarı’ndaki Dönüşüm Projesine Kamulaştırma İtirazı: Esnaf Gerçek Değerini İstiyor
Toprağa dokunan kadınlar, Bornova'da geleceği yeşertiyor
Toprağa dokunan kadınlar, Bornova'da geleceği yeşertiyor
Muğla Büyükşehir'den Personeline 100 Bin TL'lik Rekor Maaş Promosyonu
Muğla Büyükşehir'den Personeline 100 Bin TL'lik Rekor Maaş Promosyonu
Başkan Aras:
Başkan Aras: "Muğla'nın Geleceğine Yatırım Yapıyoruz"
Son Haberler
Ahbap soruşturması genişliyor
Ahbap soruşturması genişliyor
Motorine büyük indirim geliyor
Motorine büyük indirim geliyor
Grup Başkanlığı’na Faik Öztrak seçildi
Grup Başkanlığı’na Faik Öztrak seçildi
CHP’nin rozet törenindeki “figüran” iddiasına soruşturma
CHP’nin rozet törenindeki “figüran” iddiasına soruşturma
Hüseyin Başaran’ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı
Hüseyin Başaran’ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı
BM'den İsrail'e üst düzey arka arkaya kınama
BM'den İsrail'e üst düzey arka arkaya kınama

Ana Sayfa
Gündem
Magazin
Ekonomi
Emlak Gayrimenkul
Politika
YEREL GÜNDEM
Sağlık
Spor
Astroloji
Günün Karesi
Yaşam
Kültür-Sanat
Teknoloji
Eğitim
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.